Skapad av:
Anna Cecilia Avellán
Samlar in till:
Epilepsiforskning

Till minne av Patrik Edström

Den 1 december fick jag beskedet att min bror Patrik hade fått ett grand mal epilepsianfall och låg på sjukhus. De hade startat om hans hjärta som hade stannat och eftersom han inte kunde andas själv låg han i respirator. Dagen efter stängdes respiratorn av efter bedömning av läkare att Patrik hade så pass stora hjärnskador så de kunde inte göra så mycket mer för honom. Han somnade in lugnt och stilla på eftermiddagen den 2 december.

Min bror blev 47 år. Men han var som ett barn i sinnet. Han var ofta glad, väldigt social och älskade att prata med folk, kända som okända. Det var dock bara de som kände honom som kunde förstå vad han sa. Men Patrik gav inte upp så lätt. Han använde hela kroppen för att visa vad han menade, kunde hämta en tidning för att peka på en bild, allt för att den han pratade med skulle förstå.

Jag är glad att jag fick veta att när Patrik fick sitt anfall så var han på ett café, vilket han tyckte mycket om, och han pratade med allt och alla, skrattade och skämtade. Han fick sluta sitt liv, den sista stunden i medvetande, i glädje!

Neurologisk forskning handlar om att lösa gåtor och finna läkemedel rörande sjukdomar i hjärnan och nervsystemet - epilepsi är en av diagnoserna.

Din gåva till epilepsiforskning går till de projekt som anses mest relevanta för tillfället. Idag stöttar Neuro flera projekt inom epilepsi, bland annat ett om kameror som används under operationer i hjärnan, ett om social isolering och ett om hur Artificiell Intelligens, AI, kan användas för att hitta rätt behandling.

De senaste åren har många viktiga steg inom neuroforskningen tagits, men svaret på flera gåtor återstår att finna. Forskarna menar att neurologisk forskning står inför stora genombrott. Med mer resurser till forskningen kan vi hitta lösningarna och förändra liv redan inom en snar framtid.
Ge en gåva
600 kr
6%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

  • Sophie Persson Sophie Persson gav 300 kr

    Jag kommer så väl ihåg hur glad Patrik alltid var när vi var små och lekte tillsammans

    Anna Cecilia Avellán Anna Cecilia Avellán: Tack för minnesgåvan och för att du delar ditt minne! Ja han var ofta glad!
  • Madeleine Hördell Madeleine Hördell gav 100 kr

  • Stefano Dal Cortivo Stefano Dal Cortivo gav 100 kr

  • Susanna  Mixter Susanna Mixter gav 100 kr