Skapad av:
Kristin Stamyr
Samlar in till:
Stoppa ALS
Nu återupplivar vi ALS Ice Bucket Challenge!

Det var 2014 som Ice Bucket Challenge tog fart och var som störst.
Det uppskattas att kampanjen än så länge samlade in mer än $220 miljoner i hela världen. Detta ledde till en stor ökning av forskning kring ALS. Nu börjar resultaten av denna forskning komma, bland annat i form av nya läkemedelsbehandlingar som nu går igenom tester på patienter.

För att ALS-patienter i Sverige ska ha större chans att delta i dessa kliniska studier startades det rikstäckande ALS Treatment Center Karolinska 2018. För att säkerställa att centret kan fortsätta vara öppet och att så många ALS-patienter som möjligt får möjlighet att delta i dessa studier, återupplivar vi nu ALS Ice Bucket Challenge!

Så ta chansen att göra något kul samtidigt som du uppmärksammar och stödjer kampen mot ALS!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sebastian Penner och hans fru Kristin startade Stoppa ALS tillsammans 12 september 2017. Det var då exakt ett år efter att ALS gjorde intrång i Sebastians liv och slog hans tillvaro i spillror.
12 september 2016 sökte Sebastian för första gången egna svar på konstiga symptom som kommit smygande, symptom som skulle visa sig vara orsakade av en obotlig och dödlig sjukdom - ALS.

Stoppa ALS och Neuroförbundet driver tillsammans en riktad insamling som möjliggjort starten av ett rikstäckande center för kliniska behandlingsstudier för ALS-patienter, ALS Treatment Center Karolinska.

Syftet med centret är att ALS-drabbade över hela Sverige skall erbjudas möjlighet att delta i kliniska studier på nya intressanta preparat. I avsaknad av andra alternativ är detta den bästa möjlighet vi har att under kontrollerade former få ta del av de forskningsframsteg som görs, med förhoppning om att få mer tid med nära och kära.

Men för att detta skall bli verklighet behöver vi din hjälp. Alla gåvor till insamlingen, stora som små, tas tacksamt emot. Läs vidare nedan för information om hur du kan bidra.
Ge en gåva
2 700 kr
9%
438 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Lotta Söderberg Lotta Söderberg donerat 300 kr

 • Magnus Evestedt Magnus Evestedt donerat 500 kr

 • Lena Leijon Lena Leijon donerat 300 kr

 • Eva Gustavsson Eva Gustavsson donerat 300 kr

  Min fina syssling Helene har levt med denna sjukdom i 11 år och jag vill stötta forskningen

 • Heléne Olsson Heléne Olsson donerat 400 kr

 • MajBritt Hägglund MajBritt Hägglund donerat 500 kr

  Vi kämpar vidare mot Als! På't bara!

 • Anonym användare Anonym användare donerat 100 kr

  Vi måste fortsätta kämpa på!

 • Anonym användare Anonym användare donerat 200 kr

 • Anonym användare Anonym användare donerat 100 kr